COOL TRAJECT

Het CooL programma is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Cool staat voor Coaching Op Leefstijl!

Wat is een GLI? Op de website van het RIVM staat een duidelijke uitleg over de GLI.

Wat doet een leefstijlcoach?

Leefstijl is alles wat je doet en laat om gezond te blijven. Een leefstijlcoach kan je helpen daarin keuzes te maken en in actie te komen. De leefstijlcoach helpt je om een doel te formuleren en concrete stappen op weg daar naar toe te zetten. De vragen die daarbij aan bod komen:

  • Wat is gezond? En hoe werkt dit voor mij?
  • Hoe maak ik gezonde keuzes en hoe zorg ik dat ik dit blijf doen?
  • Wat wil ik daarmee bereiken? 

Wanneer mag ik meedoen aan Cool?

Je kunt je aanmelden voor het leefstijlprogramma als je:

  • 18 jaar of ouder bent
  • overgewicht hebt (d.w.z. een BMI tussen 25 en 30) en daarnaast een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten)
  • of als je ernstig overgewicht hebt (d.w.z. een BMI van meer dan 30)

Wil je weten wat jouw BMI is? Dan kun je deze calculator van het voedingscentrum gebruiken.

Je kunt kosteloos deelnemen aan het leefstijltraject: het wordt  volledig vergoed vanuit de basiszorgverzekering en heeft geen invloed op je eigen risico. Deelname is kosteloos maar zeker niet vrijblijvend! Er wordt verwacht dat je alle sessies aanwezig bent en ook tussen de sessies actief aan de slag gaat met je zelf geformuleerde verbeterstappen.

Hoe ziet het programma eruit? 

Het programma:

  • heeft een totale looptijd van 24 maanden, de eerste (intensieve) fase start met een intakegesprek, daarna 8 groepsbijeenkomsten afgewisseld met individuele gesprekken
  • bestaat uit een combinatie van groepssessies en individuele gesprekken
  • bevat de onderwerpen voeding, beweging, slaap, stress & ontspanning

 

We proberen de groepen in te delen zodat iedereen zich prettig en vertrouwd voelt in de groep. Iedereen zit in hetzelfde schuitje en je kunt veel steun hebben aan je groepsgenoten ook is het gezellig en fijn om samen te zijn. Wil je samen met een vriendin/partner/moeder/nicht etc opgeven? Dat kan ook, graag zelfs! Dan kunnen jullie elkaar extra goed steunen en motiveren. Wel is het belangrijk dat jullie beide voldoen aan de eisen die hierboven staan beschreven.

Elke maand start er een nieuwe Cool groep! Hoe kan ik me aanmelden?

Je kunt mij een bericht sturen, ik neem dan zsm contact met je op! Zodra de groep compleet is starten we op! Je mag me ook altijd bellen of een appje sturen voor meer informatie: 0161-1700216

Locatie & tijdstip

De bijeenkomsten zijn 1 x per maand op een doordeweekse avond. De intake en individuele gesprekken worden gepland op een tijdstip dat jou uitkomt. De groepsbijeenkomsten vinden, in verband met corona, momenteel plaats via Teams. Zo snel als mogelijk zullen we weer samenkomen op locatie, Gezondheidscentrum de Flair, Lange Wagenstraat 55a, 5126 BB Gilze.  (Bij fysiotherapie Gilze)